Intensieve samenwerking

Optimaal inspelen op de wensen en behoeften van onze klanten

WAAR WIJ VOOR STAAN

Onze klanten op de eerste plaats

Als L&M Groep zetten we altijd de consument voorop en doordat de verschillende bedrijven zich op verschillende doelgroepen richten, kunnen we elk segment van de markt optimaal bedienen.

Samen zoeken we elke dag naar duurzame verbeteringen die uiteindelijk leiden tot een beter product. Door deze samenwerkingen is de kracht van ons bedrijf gegroeid en hebben wij ons ontwikkeld tot een belangrijke schakel binnen de bloemenketen.

De verschillende bedrijven binnen de L&M Groep werken intensief samen. Dit zorgt onder meer voor belangrijke synergievoordelen op het gebied van inkoop, administratie, transport, ICT, marketing en huisvesting.

Het familiebedrijf

“We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid”

In 1948 beginnen de bloemeninkopers Joost Leeuwenburg, Jan Mooten en Frans Kiel het bedrijf KLM’s Bloemen. Enige jaren later neemt partner Frans Kiel afscheid. Het bedrijf gaat verder onder de naam Leeuwenburg & Mooten. In 1979 nemen Joost Leeuwenburg en Wil Boogaards het stokje over. Samen zijn zij vastbesloten om de beste in het vak te worden, net als hun voorgangers.

Groei en waardering

In 2007 wordt het harde werken bekroond met de doop van een eigen tulp: de Lions Glory. Vanaf 2013 wordt het bedrijf onder leiding van Jan Willem Leeuwenburg internationaal op de kaart gezet en wordt verduurzaming in de bedrijfsvoering steeds belangrijker. Nieuwe samenwerkingsverbanden zijn hiervan het resultaat (Growing Together en Lefloro)

Energiek familiebedrijf

Op 1 januari 2018 treedt Joost terug als aandeelhouder en is het familiebedrijf volledig eigendom van de zonen Jan Willem, Danny en Lennard Leeuwenburg. In de afgelopen jaren is L&M Rijnsburg BV met de overname van diverse bedrijven en een samenwerkingsverband uitgegroeid tot de toonaangevende L&M Groep.

1948

Oprichting KLM’s Bloemen

 

Meer dan 70 jaar geleden, in 1948, beginnen de bloemeninkopers Joost Leeuwenburg, Jan Mooten en Frans Kiel het bedrijf KLM’s Bloemen. Enige jaren later nemen zij afscheid van partner Frans Kiel: het bedrijf gaat verder onder de naam Leeuwenburg & Mooten.

1979

De tweede generatie

 

Met een groeiend klantenbestand en veel enthousiasme stomen zij de volgende generatie klaar om het stokje over te nemen. Zo’n 30 jaar later, in 1979, is het zover: de 18-jarige Joost Leeuwenburg treedt aan met partner Wil Boogaards. Samen zijn zij vastbesloten om de beste in het vak te worden.

2007

Een eigen tulp

 

In 2007 wordt het harde werken bekroond met de doop van een eigen tulp: de Lions Glory. Een gebaar van waardering uit het vakgebied.

2013

Internationaal op de kaart

 

Vanaf 2013 wordt het bedrijf onder leiding van Jan Willem Leeuwenburg internationaal op de kaart gezet. Met nieuwe samenwerkingsverbanden tot resultaat, zoals Growing Together en Lefloro.

2016

Overname VE Bloemengroothandel

 

In 2016 nam L&M Rijnsburg V&E (nu VE Bloemengroothandel) over. Waar L&M Rijnsburg zich richt op retailers en grootschaligheid, richt VE zich op lijnrijders en bloemisten. Met een fijnmazig netwerk, meer diversiteit en een hoge kwaliteit bloemen is VE daarmee een perfecte toevoeging.

2016

Overname Flowerfactory

 

Ook de Flowerfactory (voorheen VEVECO) werd in 2016 door L&M Rijnsburg overgenomen. Door deze overname is L&M Rijnsburg in staat haar (retail)klanten volledig te ontzorgen. Van het verkoop-klaar maken van de bloemen, tot de nodige kwaliteitscontrole, opslag van de producten en het vervoer.

2018

De derde generatie

 

Op 1 januari 2018 treedt Joost terug als aandeelhouder en is het familiebedrijf volledig eigendom van de zonen Jan Willem, Danny en Lennard. De L&M Groep wordt opgericht als overkoepelende organisatie waar alle onderdelen onder vallen.

2018

Overname Zami

 

Met de overname van Zami voegt de L&M Groep in 2018 nog een tak van de sierteeltmarkt toe: de import. Zami richt zich op de import en verkoop van een breed assortiment aan zomerbloemen en vertegenwoordigt daarnaast een aantal Nederlandse kwekers.

2020

Oprichting Lilies Direct

 

In 2020 wordt vanuit de L&M Groep het bedrijf Lilies Direct opgericht. Zoals de naam al doet vermoeden, staat Lilies Direct voor een groot aanbod aan binnen- en buitenlelies die direct van kweker worden geleverd. Door de nauwe samenwerking met een aantal vaste kwekers kunnen klanten op maat worden bediend.

Contact

[email protected]

+31(0) 850 406 800

Laan van Verhof 75

2231 DZ Rijnsburg

Volg ons

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Linkedin